header image

Blok 2

Na de vrij lange reisdag van gisteren niet lang twijfelen en koersgezet! St. Antonin Noble val: Here we come! De gratis camperplaats met sani-voorziening ligt aan de oever van L’Aveyron. Het weer was heel behoorlijk en dus hebben we weer genoten van het mooie stadje. Fred is ‘smiddags nog een bescheiden stuk gaan fietsen terwijl Els zich in één van haar vele boeken stortte. Na het avondmaal weer in de boeken en besloten om dan ook maar weer eens naar Montauban te gaan. Waren we ook al eens, maar het lag gunstig qua kilometers. In principe willen we toch geen heel grote afstanden per dag rijden maar zijn aangewezen op beschikbare camperplaatsen. Campings zou te doen zijn, qua prijs, maar deze zijn gesloten.

Montauban. Snel gevonden! Er was niets veranderd aan de camperplaats en de beheerder was ook nog dezelfde, aardige man. Een héél korte conversatie in een soort ‘Europa-mix’ haalde oude banden aan. Het weer was redelijk, fris maar wel droog. Op de fiets naar Montauban, een toer van 5 km met daarin een pittige klim. Het was ook hier weer fijn de stad terug te zien. Ruim 1,5 uur hebben we door straten en steegjes gebanjerd en veel etalages bekeken waar je toch weer andere zaken tegenkomt dan in ons eigen land. Erg gunstig voor beurs en creditcard was dat alles gesloten was…. Toen we in de late namiddag weer bij de camper aankwamen was het zo fris dat we de verwarming maar even opgestart hebben.

De techniek in de camper is okee. Verwarming doet het goed, het watersysteem werkt prima en, dat is erg prettig, onder het rijden wordt de boordaccu goed bijgeladen zodat we makkelijk 2 0f drie dagen zonder externe voorzieningen kunnen. Omdat er een omvormer inligt die een tijdje 220 volt kan leveren kunnen we zelfs de accu’s van telefoons en laptops (ja, we hebben er zelfs 2 bij ons….) opgeladen worden. Het bed bevalt ook uitstekend. We hebben wel de losgelegde vloertegels verwijderd omdat eronder mooie novilon ligt die veel beter schoon te houden is.

Het is inmiddels maandag, 22 februari. We zouden Montauban verruilen voor een piepklein dorpje in the middle of nowwhere: Saint Clar. Dit werd, ondanks  tegensputteren van het navi-systeem, gevonden. Erg mooi gelegen en in een warme zomer een prachtplek, nu was het erg fris en het dorp eenzaam en verlaten. Nadat we Saint Clar voor gezien hielden en het weerbeeld toch wel dreigend was, besloten we om kilometers te gaan draaien.
Dus toch ook maar weer een flinke pluk tolweg waarvoor we president Sarkozy 15 euro betaalden. De volgende bestemming was Seignosse aan de Atlantische kust. Voor de kenners: 30 km benoorden Bayonne/Biarritz.
De erg mooi gelegen camperplaats bleek echter gesloten. Nog wat gelummeld aan het automaat waarmee, na betaling, de wegversperring verwijderd zou worden, maar no results.
Boeken erbij: 16 km verderop lag Vieux Boucau en ook deze camperplaats leek aantrekkelijk. Het regende naar hartelust, jammer, want we reden door een geweldig landschap. Pijnboombossen en duin-achtige gebieden.
Vieux Boucau werd makkelijk gevonden en voor we het wisten stonden we op ons stekkie. Leuke camperplaats waar we voor 6 euro per dag mochten logeren, inclusief sani en stroom. Tot onze  verrassing vingen we er ook nog internet. Geen superverbinding, maar we konden weer eens mail checken, een paar mailtjes versturen en kijken of er nog donaties gestort waren op onze bankrekening.
We zijn op de camperplaats wel nog even verkast om de stroomaansluiting te kunnen benutten. We stonden in een pijnbomenbos, op zich romantisch, maar het gaf wel veel gekletter vanwege de voortdurende regen.
Omdat we deze dag toch circa 300 km hadden gereden, overwegend door de regen, toch maar een stuk wandelen om de benen los te maken, ondanks de stevige motregen. Langs een binnenmeer, omringd door -niet bewoonde- vakantiewoningen bereikten we na 600 meter de kust. Dat was indrukwekkend…..! Zukke golven kennen we in Scheveningen of Cadzand niet! Na deze eerste impressie via de kortste omweg terug naar de camper en tussen het computeren door ook nog gegeten. Alweer vrij vroeg te bed, benieuwd of we zouden kunnen slapen. De door de bomen verzamelde regendruppels maakten een geluid alsof er een kudde geiten hun behoefte deden op het camperdak……
Slapen lukte toch wel, kennelijk went bijna alles wel!
Volgende ochtend: Nog steeds pet wat betreft het weer. We besloten om maar op onze stek te blijven staan. Er werd aan dit blog-verslag gewerkt, jammer dat er een paar keer vergeefs was geschreven: Bij het uploaden viel de verbinding weg…….
Inmiddels wordt er geprobeerd om off-line tekst te schrijven in de hoop dat dit met kopie-plak op het blog geplaatst kan worden, dit blijkt te werken.

Wordt vervolgd…….. Zie Blok 3

Leave a response


Your response: